Boganmeldelse,  Dansk fantasy,  Dystopi

Den sorte drage (Flammen og bølgen #2) – Sidsel Sander Mittet

Titel: Den sorte drage. Forfatter: Sidsel Sander Mittet. Forlag: Facet.
Udgivelsesår: 2022. Sprog: dansk. Sider: 468.

Bagsidetekst: Innovant-aspiranten Khalil, der nu går under navnet Mashal, og ildgøgleren Ignis er sammen endt på den sagnomspundne oprørsbase Broen. Men intet er, som de forventede.
Mens Ignis både forsøger at håndtere søskendeskænderier og de forventninger, Broens befolkning har til hende, udforsker Mashal kaosnettets muligheder i et forsøg på at drukne længslen efter sit gamle, privilegerede liv.
Snart dukker der nye udfordringer op, som får de to venners tidligere bekymringer til at virke som svage krusninger i vandet mod den sugende malstrøm, der trækker dem ind i både politiske, fysiske og mentale kampe på liv og død.

Den sorte drage er andet bind i den dystopiske serie Flammen og bølgen af Sidsel Sander Mittet. Du kan læse min anmeldelse af første bind, Den røde drage, her på bloggen.

Jeg har ventet længselsfuldt på, at denne næste bog i serien udkom, og jeg må indrømme, at jeg kun hungrer efter mere. Dystopigenren kan bare et eller andet helt særligt for mig, og så er Sidsel Sander Mittets fantastiske worldbuilding, plot og karakterarbejde ikke ligefrem noget, der trækker ned.

Jeg synes det var skønt at være tilbage i Øhavet sammen med Ignis, Mashal (Khalil) og de andre. Jeg kunne dog godt mærke, at bog 1 fangede mig mere allerede i starten, hvor bog 2 skulle lidt i gang, før jeg blev helt fanget. Når det så er sagt, så er Den sorte drage en lige så dramatisk, spændende og hjerteskærende historie som bog 1.

Plotmæssigt fortsætter fortællingen, der hvor bog 1 slap. Mashal, Ignis og de andre er ankommet til Broen, der fungerer som modstandsbevægelsens hovedkvarter. Stedet er dog ikke helt, som forventet. Der kommer mange gnidninger mellem de forskellige karakterer, og i løbet af fortællingen kommer de ud for forskellige kampe og tab, som var både nervepirrende og overraskende på samme tid.

Karaktererne er i dette bind fortsat meget levende, realistiske og kontrastfyldte. De har alle individuelle følelser og udfordringer, som de kæmper med. Som læser kommer man meget tæt på karaktererne og man forstår deres motiver og tankegang. Historien fortælles ud fra Ignis og Mashals synsvinkler, så det er især dem, man som læser kender bedst og jeg er stadig vild med, at de er så kontrastfulde.      

Ignis kommer ud for mange mentale udfordringer, da hun føler et stort forventningspres fra oprørsgruppen og samtidig med føler hun sig som en fiasko, fordi hun har problemer med at gennemskue kaosnettet og tage det i brug. Derimod føler Mashal sig overhovedet ikke velkommen hos oprørsgruppen, da han er tidligere inovant, så for ham er særligt ensomheden og afsavn en udfordring. Hans erfaring som inovant kommer ham dog til gode, da det gør ham i stand til at gennemskue og bruge kaosnettet.        

Hele den her idé med kaosnettet, synes jeg er meget interessant, og jeg kunne mærke, at jeg i løbet af fortællingen faktisk blev lige så frustreret på den her kryptiske stemme, som Ignis og Mashal kan høre som de gjorde. Men samtidig med, så var jeg også så nysgerrig, at jeg bare måtte vide mere, og sammen med karaktererne blev jeg også klogere på kaosnettet i løbet af historien.

Alt i alt synes jeg, at Sidsel Sander Mittet har lavet en fin efterfølger i denne skønne dystopiske serie, og jeg glæder mig helt vildt til at læse videre. Jeg er ikke i tvivl om, at hun har nogle overraskelser oppe i ærmet. Flammen og bølgen er en serie, som jeg varmt vil anbefale til læsere, der godt kan lide dystopisk YA, såsom Divergent-serien eller Hunger Games.    

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.