Om mig

Hej! Mit navn er Tanja. Jeg elsker litteraturen, og de rejser, som den kan tage mig på. Derudover går jeg meget op i  kommunikation, formidling, de sociale medier, samt kulturelle oplevelser, heriblandt teater.

Uddannelsesmæssigt har jeg en bachelor i Litteraturvidenskab med tilvalg i manuskriptudvikling, samt en kandidat i Litteraturvidenskab (cand.mag.).

Om bloggen
“Rejsen i litteraturen” er min personlige blog, som hovedsageligt omhandle litteratur og kultur. Dette gør, at jeg vil skrive boganmeldelser af forskellige bøger, og forhåbentlig ikke skrive på et alt for akademisk- og litteraturvidenskabeligt niveau, men på en måde så enhver vil kunne forstå, hvad jeg mener om bøgernes litterære hemmeligheder og mine meninger om rejserne, som de sender mig på.

Udover det litterære vil der også være fokus på film, hvilket kan ses under siden “Film vs. bog“, fordi på denne side vil jeg fortælle om, hvordan film der er lavet ud fra bøger er blevet adapteret på en positiv eller negativ måde, og om hvorvidt man nogle gange skal skille de to ting ad. Den vil vise, at medier er forskellige, men at det ikke altid er på en negativ måde. Jeg valgte at skrive om dette grundet mit tilvalg i manuskriptudvikling, hvor jeg lærte om begrebet adaption, som netop omhandler det her med at en fortælling skifter medie.

Som det sidste på bloggen vil jeg også lave indlæg om oplevelser, såsom biografture, bloggerevents, teater mm. Fordi jeg elsker oplevelser, og især når de har været gode, vil jeg elske at dele dem med jer (læsere), så I også kan komme ud og få en god oplevelse med mennesker I holder af, og naturligvis også fraråde oplevelser, hvis de f.eks. ikke har været pengene værd eller andet.

Hvad læser jeg?
Genremæssigt læser jeg næsten alt, men jeg har som de fleste andre nogle favoritter, som er følgende:

  • Fantasy
  • Børnebøger og eventyr
  • Sci-fi og dysotopi
  • Klassikere
  • Young-adult (ungdomsbøger)
  • Lidt krimi

Dette er dog ikke en komplet liste, så kom gerne med forslag til genre eller nogle bøger, som du synes, jeg skal give mig i kast med. Du kan kontakte mig over mail: rejsenilitteraturen@gmail.com 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.